Persoon

Persoon

Met meer dan een decennia aan ervaring als accountant en financieel eindverantwoordelijke bij een middelgrote onderneming ben ik in staat om bedrijven te ontwikkelen op strategisch, organisatorisch en financieel gebied. Ik wil deze ervaring gebruiken om ondernemers, die vooral vakman zijn, te helpen hun organisatie te ontwikkelen.

Ik heb een sterke interesse in de wereld achter de getallen en laat mijn analytisch vermogen graag uitdagen door dynamische, complexe problemen. Als teamspeler benader ik nieuwe inzichten met een open vrije geest, voorzien van een zekere creatieve finesse. Hierdoor ben ik in de afgelopen jaren vrij breed georiënteerd. Ik breng ervaring op de volgende werkgebieden met me mee:

In onderstaande tijdsbalk zijn de verschillende mijlpalen in mijn loopbaan terug te lezen in de vorm van carrière veranderingen en opleidingen (klik op de onderstaande icoontjes voor een nadere beschrijving).

2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2018


Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen
Officiële certificering voor het ontwerpen, uitvoeren, begeleiden en toetsen van leertrajecten. Diploma behaald.

2016


Docent bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Arnhem (part-time)
2016 – heden
Als docent aan de Faculteit Economie en Management ben ik voornamelijk betrokken bij de deeltijdstudies Accountancy en Bedrijfseconomie. Binnen deze opleidingen ben ik onderwijseenheid eigenaar van de module financial reporting. Vanuit deze rol ben ik actief betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs. Naast het verzorgen van colleges, begeleid ik de nodige afstudeeropdrachten.

2015


Spronk Bakkerijmachines te Andelst (part-time)
2015 – heden
Spronk Bakkerijmachines is een gevestigde naam in de bakkerijtechniek. Wij leveren bakkerijmachines en verzorgen service en onderhoud aan, hoofdzakelijk ambachtelijke, bakkers in Nederland.

Met mijn twee broers en vader vormen we de dagelijkse leiding van Spronk Bakkerijmachines. Hierbij is mijn takenpakket vooral financieel, juridisch, fiscaal en arbeidsrechtelijk georiënteerd. Daarnaast help ik zo nu en dan mee op de werkvloer en ondersteun ik de verkoop bij beurzen en aanbestedingsprocedures.

2012


Business controller bij Veolia te Ede, bedrijfsonderdeel: VWS MPP Systems
2012 – 2015
VWS MPP Systems is gespecialiseerd in een unieke, gepatenteerde technologie om opgeloste deeltjes koolwaterstoffen uit water te extraheren. Binnen een team van ongeveer 20 medewerkers, was ik als business controller en lid van het management team eindverantwoordelijk voor de financiën.

Daarnaast heb ik een aantal aanverwante projecten opgepakt zoals de behandeling van een juridisch geschil en het begeleiden van een traject ter aanpassing van de pensioenregeling.

Door mijn breed georiënteerde interesse heb ik ook met veel plezier deelgenomen aan het primaire proces door de ontwikkeling en implementatie van een productieregistratiesysteem en als invalkracht in de productie ploegendienst.

2010


Financial controller bij Veolia te Ede, bedrijfsonderdeel Shared Service Centre
2010 – 2011
Het shared service centre is een afdeling binnen de water divisie van Veolia Nederland en verzorgt de administratie voor een drietal bedrijfsonderdelen, waaronder VWS MPP Systems waar ik later als business controller aan de slag ben gegaan. Binnen deze afdeling heb ik naast de vaste werkzaamheden, een aantal probleem dossiers opgelost in nauw contact met de bank, accountant, belastinginspecteur en subsidieadviseur.

2008


Praktijkstage Register Accountant aan het stagebureau van PwC
Betreft het praktijk deel van het Register Accountant examen. Diploma behaald. Ingeschreven in het accountantsregister per 24 september 2008.

2006


Postdoctorale opleiding Register Accountant aan de Universiteit Maastricht
Betreft het theorie deel van het Register Accountant examen. Diploma behaald.

2003


Universiteit Bedrijfswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen
Afstudeerrichting Bedrijfseconomie. Diploma behaald.


Assistant Manager bij PwC te Arnhem
2003 – 2010
Beginnend als teamlid en later als teamleider was ik werkzaam in de accountantscontrole praktijk. Hierbij heb ik als registeraccountant op management niveau het contact met de klant verzorgd. In mijn laatste jaren bij PwC ben ik me naast de controlewerkzaamheden gaan toeleggen op adviesopdrachten en het geven van interne trainingen.

2002


HEAO aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen
Afstudeerrichting Bedrijfseconomie. Diploma behaald.